2019. június 20-án a Szentkirályszabadja egészséges életmód programsorozat – egészségtudatossági és közösségfejlesztési programok keretében a nyugdíjasok a Tamási Parkerdőben túráztak és utána élvezték a Tamási Élményfürdő gyógyvizes medencéit!

07:30 órától gyülekeztek a nyugdíjasok és kísérők a szentkirályszabadjai ABC előtt, majd 08.00 órakor elindultak busszal, majd 9.30 órakor megérkeztek Tamásiba, ahol a Miklósvári utca végén leparkolva elindultak a földes tanösvényen a tó körüli sétára. A Parkerdő elején egy interaktív napelemes tábla egyik oldalán hangos térképet találtak, mely a parkerdei túraútvonalak látnivalóira és érdekességeire hívta fel a figyelmüket, valamint számos információt tudhattak meg az erdő, a tó élővilágáról és az erdőgazdálkodásról. A kiránduló nyugdíjasok az erdei tornapályán át jutottak el a kilátóba, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a városra és a szőlőskertekre. Az erdei környezetben megtekintették a földbe süllyesztett les kunyhókat is melyeknek speciális üvegén keresztül közelről csodálhatták meg a tolnai erdőségek nagyvadvilágát természetes környezetükben.

A két és fél órás sétát követően délben megebédeltek a Tamási Fürdő Csárdában, majd egy rövid pihenő időt követően a Tamási Élményfürdő medencéiben, szaunáiban, gyógyhatási termálvizeivel és wellness szolgáltatásaival pihenték ki a kirándulás fáradalmait.

17.30 órakor érkeztek meg a résztvevők Szentkirályszabadjára.

Mi a véleményed? Írd meg nekünk!