Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Túra a Tapolcai és Káli-medencébe

június 27 - 08:00 - 17:00

Vászoly Község Önkormányzata az EFOP-1.5.2-16 „Humánszolgáltatások fejlesztése az Észak-Balatoni térségben” című pályázati projekt keretében 2018. és 2020. között több rendezvény, túra, kirándulás megszervezésére nyert támogatást. A vírushelyzet miatt ebben az évben eddig elhalasztásra kerültek a programok, de a feloldását követően folytatódnak a programok.

2020. június 27-én a Zeleus Kft és Vászoly Község Önkormányzata túrát szervez a Káli- és a Tapolcai-medencébe, Diszelre és környékére.

 

A vírushelyzet miatt ez alkalommal autóbusz helytett személyautókkal megyünk a túra kiindulási helyszínére.

 

A tervezett program:

Indulás 8 órakor az Önkormányzat elől.

Diszelben a „Kávéház a Vörös Lóhoz Kávéház” parkolójában gyülekezünk.

Elsőként megtekintjük a régi malomépületből szépen kialakított Első Magyar Látványtár érdekes kiállítását tárlatvezetéssel.

Ezt követően indul a túra Pető Piroska vezetésével. A műemlék kőhíd felé vesszük az irányt, a Nepomuki Szent János szobrával kiegészített ötlyukú híd szemrevételezése után a Miklós utcán, helyi védelem alatt álló lakóházak kíséretében haladunk a Csobánc felé. 4-5 km hosszas sétánk során  bejárjuk Diszel legnagyobb szőlőhegyét a Halyagost. Utunkon megcsodálhatjuk a Balaton, Tapolcai-medence, Lesence-vidék, Kőszegi hegységet magába foglaló körpanorámát, bazaltbányát, szőlőhegyi pincéket, homokbányát, miközben hallhatunk a kultúrtörténeti, tájképi, természeti értékekről.

Közben bekukkantunk a mostanában jó hírnévnek örvendő Laposa Birtokra, hogy a sofőröknek  1-1 üveg bort vásároljunk kárpótlásként.

Túránkról visszatérve a Látványtár udvarán harapnivaló és frissítő italok (bor, fröccs, üdítő) várják a vándorokat.  Kis pihenő után elindulunk hazafelé.  Rövid megállót tervezünk a Káli medencében. Célba vesszük a  Kőtengert, és megnézzük a ingó köveket.

16-17 óra között érkezünk haza.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A túrán való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges!

E-mailben (vaszoly[kukca]canet.hu), telefonon (445-053) vagy személyesen a hivatalban június 22-ig lehet jelentkezni.

 

A túra a Humán közszolgáltatások fejlesztése az Észak-Balatoni térségben c. projekthez kapcsolódóan, Vászoly egészséges életmód programsorozat – egészségtudatossági és közösségfejlesztési programok megvalósítása szolgáltatás ellátása keretében az EFOP-1.5.2-16-2017-00016 azonosító számú projektben kerül megrendezésre.

Részletek

Dátum:
június 27
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,

Szervezők

Zeleus Kft
Vászolyi Önkormányzat