Hagyományos Ételek Fesztiválja

Hagyományos Ételek Fesztiválja

Igazi, hagyományos népi ételeket lehet megízlelni 2019. február 23-án Balatonszőlősön.

A rendezvény céljául hazai a gasztronómiai hagyományok ápolását tűztük ki, valamint a magyar konyha megismertetését a fiatalabb korosztállyal. Fontosnak tartottuk, hogy megőrizzük Magyarország és Balaton-felvidék gasztronómiai hagyományait az utókor számára és, hogy a fiatalok is megismerhessék olyan tradicionális ételek elkészítési módját, mint például a magyar kolbász.

10.00 – kor a hivatalos megnyitó után látvány disznóvágással kezdődött a fesztivál, amit közös reggeli követett, melyen egy igazi gasztronómiai különlegességet, az eredeti recept alapján készült böllérmájat kínáltunk a szép számú érdeklődőnek. A reggeli közben Szőke András tréfás játékokkal és kvízzel szórakoztatta a fesztivál közönségét, majd előadást tartott a hagyományos magyar ételekről.

10.00 – 12.00 óra között „Farsangi bütykölde” várta a gyerekeket, miközben a felnőttek feldolgozták a levágott mangalicát.

14.00 órakor került sor az ebédre, ezt követte a „Szőlős kolbásza” és a forralt bor főzőverseny eredményhirdetése.

16.00 órakor kezdődött a „Balatonszőlősi borok kóstolója”, majd 18.00 órakor disznótoros vacsorára gyűltek össze a Balatonszőlősiek. A vacsora után, a közösségfejlesztés jegyében táncos mulatság vette kezdetét, majd a fesztivál zárásként kocsonya került felszolgálásra!

Leave a Comment